Lower Your Handicap

Pet koraka ka boljem rezultatu

Driver address Position

1. korak – Detektiranje greške

Detektiranje greške je veoma bitan početak. Naime, potrebno je igraču ukazati na problem koji se pojavljuje, a u  večini slučajeva je to nekakva banalna stvar. Kroz razgovor sa igračem vrlo je bitno na pravilan način prezentirati problem i pokazati na koji način se taj problem riješava. Analiza prema Titleist Performance Institute odličan je početak. Da li ste znali da je na posljednjih 9 od 10 održanih Major Golf turnira u svijetu, pobjednik turnira u svom teamu imao TPI experta!

2. korak – Postavljanje ciljeva

Postavljanje ciljeva je najdelikatniji dio početka. Obično sam igrač odlučuje u postavljanju ciljeva, naravno uz moju pomoć pri odabiru istog. Naime, svaki proces traje određen period i zahtjeva mnogo ulaganja. Cijeli taj proces možemo objasniti sa tri riječi : vjerovanje,strpljivost i ponavljanje. Prvo što igrač mora vjerovati u dvije stvari ; u samog sebe, mora shvatiti da se može izvesti ono što se od njega očekuje i naravno u svog trenera, a tu je opet izuzetno bitno na koji način će trener detektirati i prikazati grešku. Drugo je strpljivost. Bilo bi u životu idealno da stvari idu samo na bolje, nažalost svjedoci smo i određenih padova. Treba biti strpljiv, na kraju tunela je uvijek svjetlo (osim ako nije noć, ali onda imamo javnu rasvjetu). Ponavljanje je treće. Uvijek se više otkrije u 1000 ispucanih loptica nego nakon 100 loptica. Program vježbi koji se dobije pomoću TPI analize cijeli taj proces čini jednostavnim i što je posebno bitno lako savladivim.

3. korak – Ispravljanje greške

TPI analiza nam pomaže da postavimo  REALAN cilj, obično je taj dio užitak, jer se kroz pravilan rad vrlo brzo vide pomaci koji vesele igrača, naravno i trenera.

4. korak – Kontrolna runda

Igra na 9 polja. Obično odigramo 9 polja u ležernom tonu bez osvrta na rezultat, već se isključivo bavimo segmentom koji smo radili na treningu.

5. korak – Sagledavanje rezultata

Nakon igre na 9 polja obično sumiramo kakve pomake smo napravili u postavljenim ciljevima, te se hvatamo u koštac sa novim izazovima.

FacebookTwitterShare